Spring Training & Coaching

 

Mijn hele leven ben ik al bezig met het ontdekken hoe je als mens, maar ook als professional in een team of als organisatie tot bloei kan komen. Na een loopbaan als redacteur, communicatie manager, afdelingshoofd en MT-lid maakte de organisatie waar ik voor werkte in 2012 de overstap naar zelforganisatie. Het managementteam werd opgeheven en ik schoolde mij als teamcoach. Een jas die zat als gegoten, omdat ik mensen én teams kon gaan begeleiden in alle aspecten van hun professionele en persoonlijke ontwikkeling.

Mijn sprong

In 2018 begon ik als zelfstandige met Spring Training en Coaching. Een sprong in het diepe na 18 jaar werken als teamcoach, communicatiemanager en MT-lid bij Kenniscentrum Sport. Het begeleiden van mensen, teams en organisaties is de rode draad in mijn werk gebleven. De uitingsvorm kan variëren van resultaatgerichte procesbegeleiding waarin ik tientallen partijen stimuleer om tot gezamenlijke doelen en acties te komen tot individuele coaching.

Creatieve vormen

Als procesbegeleider geniet ik ervan om mensen en ideeën te laten ontstaan en in het proces te zoeken naar de juiste (creatieve) vorm om mensen te prikkelen. Het inzetten van creatieve werkvormen is al jaren een specialiteit, kennis die ik samen met Monique Hampsink heb gedeeld in het boek Beweging in je Brein (Academic Service, 2005)

Samenwerking versterken

In de rol van teamcoach sta ik naast het team en onderzoeken we samen mogelijkheden tot groei en de patronen die dit in de weg staan. Mijn inspiratoren op dat vlak zijn Martijn Vroemen en Marlijke Lingsma.

Vertrouwen geven

Mensen werken graag met me samen vanwege mijn enthousiasme, oprechte aandacht, creativiteit, humor, ervaring en ook gewoon praktische benadering. Ik kan mensen stimuleren en vertrouwen geven.

Taal van het lichaam

Als coach put ik uit een breed arsenaal aan instrumenten en methodieken waarbij ik me de laatste jaren ben ik me steeds meer ben gaan verdiepen in de nieuwe wetenschappen, quantummechanica en nieuwe biologie. De wetenschap ontdekt steeds meer hoe emoties werken, hoe we via adem, ogen, taal, mind en body toegang krijgen tot het onderbewuste en op die manier oude patronen kunnen loslaten en oude ongezonde overlevingsprogramma’s kunnen ontkoppelen en overschrijven. Het verwondert me nog steeds hoe effectief deze technieken werken.

 

Opleidingen

 

 

 • TRE, Tension en Trauma Release Excercises (www.tre-nederland.nl)
 • Effortless Coaching (Gerard Meerstadt)
 • Coachopleiding professionele communicatie (Phoenix)
 • Teamcoaching (Coachboulevard)
 • Opleiding Beter Ademen (Marleen van den Hout)
 • Mind Eye Power basis en advanced (Jacqueline Venbrux)
 • Procesbegeleiding (YouFacilitate)
 • Creatiespiraal (Marinus Knoope)
 • Meervoudige intelligentie en breinleren
 • Communicatiemanagement
 
Klanten
 • Beroepsvereniging voor Stoelmasseurs (NvS)
 • Gemeente Wijchen/Druten
 • Gemeente Ede
 • Gemeente Barneveld
 • Gemeente Nunspeet
 • Gemeente Rhenen
 • Gemeente Rheden
 • LKCA (Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst)
 • Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS)
 • Sportservice Ede
 • Stichting Jong & Politiek, Nunspeet
 • Van der Hilst Communicatie

Wat vinden professionals van Spring Training & Coaching? 

Jaap de Graaf

Programma-adviseur en kwartiermaker

Nanette is uiterst creatief en weet organisaties naar een hoger plan te tillen. Dat doet ze op een warme en doortastende manier die altijd leidt tot duurzame verandering en verbetering. Nanette doorziet vastgeroeste patronen en betreedt graag nieuwe paden. Daarin krijgt ze medewerkers en management gemakkelijk mee.

Karin Vrielink

Online marketing adviseur 

Waar Nanette verschijnt ontstaat dynamiek, energie en ze vergroot het inzicht in jezelf en de situatie. Personen als Nanette wil ik altijd wel om me heen hebben.

Henk van den Heuvel

HRM manager gemeente Venray

Dankjewel Nanette en Helene voor jullie inspirerende en verrassende Workshow. Zo zie je maar hoe je met gebruik makend van jullie talent ons als deelnemers weet te inspireren en aan te zetten tot nadenken.

Marian ter Haar

Kwaliteitsmanager kenniscentrum Sport

Nanette kiest doorgaans een coachende opstelling. Tegelijkertijd kan ze doorpakken wanneer omstandigheden dit vragen en het benodigde draagvlak aanwezig is. Nanette is resultaatgericht met een uitstekend gevoel voor het proces.

 

Wat vinden cliënten van Spring Training & Coaching? 

Joke de Vries

Nanette heeft mij geweldig geholpen om beter en blijer in het leven te staan. Ik kan de stressgevoelens nu veel beter beheersen. Zij heeft mij meer zelfvertrouwen gegeven. Nanette heeft ook een methode om van echte angsten af te komen. Ik had grote vliegangst en zij heeft mij geholpen om er veel minder tegenop te zien en tijdens het vliegen rustig te zijn. Dit vond ik heel bijzonder.

 

 

 

Mary van Duuren

De ademsessies waren fijn opgebouwd en hebben lange tijd daarna nog veel impact. Door het ademen ben ik in staat om op een andere manier naar dingen te kijken, zonder angst. Het is een tool waarmee ik snel en effectief terug kan naar mijn basis. Dat voelt bevrijdend.

Simon van Genderen

Tijdens de coaching sessies van Nanette ben ik verrast door de scherpe, integere en humorvolle wijze waarmee zij mij heeft geprikkeld om het beste uit mezelf te halen.

Jacqueline Mouton

Mijn consult bij Nanette was zeer verhelderend. Door haar doortastende maar open vraagstelling komt ze snel tot de kern. Dit confronteert, maar was nodig om er doorheen te gaan. Mijn angst om er helemaal voor te staan werd in één sessie omgebogen in vertrouwen en rust. Ik voel dit sterker en ben soms nog wel van slag, maar minder diep en lang. De aanpak van Nanette is open minded, respectvol en doeltreffend.