Effectief leiderschap

Deze tijd vraagt om veerkrachtige en creatieve professionals die blijven leren en ontwikkelen. Mensen die proactief zijn, die leiderschap en eigenaarschap tonen en ondernemen. Die niet wachten op kaders en regels, maar werken vanuit een visie en een klant- en resultaatgerichte houding. Professionals die durven te experimenteren en elkaar aanmoedigen. Die voelen dat onzekerheid niet erg is, als je maar stappen blijft zetten in de juiste richting. Voor organisaties die deze houding graag zien bij hun medewerkers geef ik onderstaande trainingen.

Heb jij de moed om een stap te zetten? Uit je comfortzone naar de plek der moeite waar het leren begint? Leiderschap over je zelf of leiding geven aan anderen komt voort uit dezelfde bron: jouw bewust-zijn. Wil jij jouw persoonlijke effectiviteit en leiderschap ontwikkelen om vanuit je eigen kracht te werken, dan zijn deze leiderschapstrainingen echt iets voor jou.

TRAINING

Incompany training
6-10 deelnemers
8 sessies van (minimaal) 1 dagdeel
Maatwerk is mogelijk

Persoonlijke Effectiviteit

De training biedt een afwisseling van ervaringsgerichte oefeningen, individuele en gezamenlijke reflectie, uitwisseling van ervaringen, aangevuld met kleine stukjes theorie en uitleg over bewust en onbewust gedrag. Hierbij maak ik gebruik maak van toegepaste psychologie, transactionele analyse en wetenschappelijke inzichten over de werking van het brein en het onderbewuste.

Deelnemers brengen hun eigen leervragen en ontwikkelpunten in en we maken ruimte voor wat er op dat moment aan de orde is. We onderzoeken welke blokkades een deelnemer bewust (of nog onbewust) ervaart in het werk en geven de gelegenheid om een groeistap te maken.

Programma

In de eerste bijeenkomst creëren we een bedding van veiligheid en vertrouwen om te kunnen leren vanuit openheid en kwetsbaarheid. Deelnemers formuleren persoonlijke leerdoelen, maken kennis met Covey en gaan dieper in op het begrip leiderschap en persoonlijke effectiviteit. Daarna staat iedere sessie in het teken van één van de 7 eigenschappen voor persoonlijke effectiviteit.

Meer weten? Lees hier het  uitgebreide programma.

Voor wie is deze training

Deze training is voor mensen die zich persoonlijk willen ontwikkelingen om zingeving en plezier te ervaren, beter te communiceren met anderen en succesvoller te zijn in hun werk. De wereldwijde bestseller van Stephen Covey is de leidraad en inspiratiebron voor deze jaartraining over persoonlijk leiderschap.

TRAINING

Incompany training
6-10 deelnemers
6 sessies van (minimaal) 1 dagdeel
Maatwerk is mogelijk

Authentiek Leiderschap

Geef je leiding aan mensen, geef dan eerst leiding aan jezelf. Zelfontwikkeling, komt letterlijk neer op ‘het wegnemen van wikkels’, zodat jouw kern verschijnt. Dat vraagt moed om naar binnen te kijken. Het is een weg naar je eigen bron, je authenticiteit. Als dat jouw weg is, dan kan het niet anders dan dat je een voorbeeld en inspiratiebron voor anderen bent. Je leeft het voor. En zo creëer je als leider geen volgers maar meer leiders.

Programma

De training bestaat uit zes bijeenkomsten. Elke bijeenkomst duurt (minimaal) een dagdeel. Tussen de sessies door doen de deelnemers een intervisie.

 1. Leiding geven aan jezelf: Zelfmanagement. Thema’s: Bewust-zijn, jouw grondhouding van reactief en proactief naar creatief, universele principes van groei.
 2. Leiding geven aan jezelf: Autonome keuzes maken. Thema’s: Harmonie en rust in jezelf, spiritueel onderscheidingsvermogen.
 3. Leiding geven aan anderen: Leiding geven en nemen. Thema’s: leiderschapsstijlen en situationeel leidinggeven.
 4. Leiding geven aan anderen: Communicatie. Thema’s: Inzicht in (jouw) communicatiepatronen en handvatten voor open en geweldloos communiceren.
 5. Leiding geven aan een team: Coachend leiding geven. Thema’s: fasen teamontwikkeling, teamanalyse maken en stimuleren eigenaarschap.
 6. Leiding geven aan een team: Interactie en patronen. Thema’s: Leren kijken naar teampatronen, ongeschreven regels en besluitvorming in teams.

Voor wie is deze training?

Deze training is voor leidinggevenden die bewust in het leven staan, voor wie zelfreflectie niet nieuw is, die hun eigen kwetsbaarheden kennen en de plek der moeite durven opzoeken.

Deze training kan ingezet worden als vervolg op de training Persoonlijke Effectiviteit, maar kan ook op zichzelf staan.

Wat kun je verwachten

 • Een combinatie van theorie en praktijk.
 • Praktisch gebruik van theoretische modellen op gebied van communicatie, transactionele analyse, leiderschap, samenwerking, teamcoaching en universele wetten van groei, bewustzijn en transformatie.
 • Een veilige omgeving waarin deelnemers elkaar steunen en spiegelen.
 • Intervisie bijeenkomsten tussen de sessies door waarin deelnemers met en van elkaar leren.
 • Persoonlijke benadering, waarbij ieder zijn eigen ontwikkelproces doormaakt.
 • Deskundige begeleiding, met mogelijkheid voor tussentijdse supervisie.
 • Een literatuurlijst met inspirerende boeken en artikelen per thema.

Een leider worden, staat gelijk aan jezelf worden. Dat is precies hoe eenvoudig het is, en zo moeilijk is het ook.

Warren Bennis

Bedrijfsgegevens

 

Spring Training & Coaching

Amsterdamseweg 62
6712 GK Ede
KvK 73053066
BTW NL002123108B34

 

nanette@springcoach.nl

+31 (06) 216 495 68

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang maximaal 4 keer per jaar mijn nieuwsbrief

* verplicht veld

Workshop

Geef je op voor één van TRE workshops: HIER INSCHRIJVEN

Contact met jezelf is het allerblangrijkste. Citaat op foto: Blijf naar je hart luisteren, het zal je de weg fluisteren.