Insights Discovery voor teams

Insights Discovery is een inspirerend en praktisch instrument voor je persoonlijke groei en voor teamontwikkeling. Het mooie aan Insights vind ik de eenvoud: Het is voor iedereen te begrijpen en geeft praktische tips en ontwikkelpunten.

Het is ook heel persoonlijk. Je krijgt een uitgebreid profiel van maar liefst 18 pagina’s over jou. Alleen dat al ervaren mensen meestal als cadeautje en bron van erkenning en herkenning. Insights geeft zicht zicht op het effect van je gedrag bij anderen. Je leert beter met anderen communiceren en wordt effectiever. Op teamniveau ontdek je hoe je als team beter kunt presteren en wat ieders bijdrage daarin kan zijn.

TRAINING

Incompany training
6-10 deelnemers
8 sessies van (minimaal) 1 dagdeel
maatwerk is mogelijk

Insight Discovery met je team

Doe je Insights Discovery met je team, dan leer je niet alleen jezelf maar ook je teamgenoten beter kennen. Je gaat de onderlinge dynamiek begrijpen vanuit ieders persoonlijke gedragsvoorkeuren. Je verkent op een laagdrempelige manier hoe je overkomt op je teamgenoten. Zo krijg je nieuwe inzichten en ontmasker je blinde vlekken. Ook ontdek je hoe het komt dat je met de ene college aan een half woord genoeg hebt en dat bij een andere collega het contact steeds stroever loopt.
Je leert in deze training hoe je beter kunt afstemmen op mensen die een andere stijl hebben dan jij waardoor je effectiever en succesvoller wordt.

4 Kleuren

Insights Discovery werkt met vier kleuren om de persoonlijkheidstypen te onderscheiden: Vurig Rood, Stralend Geel, Zacht Groen en Helder Blauw. Dit zorgt voor een gemeenschappelijke taal die eenvoudig te onthouden is en het biedt handvatten waardoor samenwerken makkelijker wordt. Het gaat niet om labels plakken, integendeel. Je bént geen kleur. Mensen hebben alle vier de kleuren in verschillende mate. Waar het om gaat is dat je de verschillen gaat herkennen, waarderen en inzetten.

Vanuit de vier kleuren begrijp je hoe je mensen met een andere voorkeur kunt herkennen, communiceren en samenwerken. Als je dat doorhebt en toepast vergroot je enorm je eigen effectiviteit en kun je veel meer van elkaars kwaliteiten gebruik maken.

Toepassingen van insights

Het gebruiken van Insights Discovery levert meer inzicht op in eigen gedrag en dat van anderen en is daarmee een mooi startpunt voor  persoonlijke ontwikkeling  en coaching. In een team kun je Insights inzetten om de samenwerking en communicatie te verbeteren en stappen te zetten in teamontwikkeling. Als teamcoach weet ik snel de vinger te leggen op mogelijke ontwikkelpunten en vastzittende patronen.
Daarnaast kan Insights ook commercieel goed worden toegepast. Verkopers, vertegenwoordigers en accountmanagers doen hun voordeel met kennis van Insights in communicatie met de klant. Ook maken leidinggevenden veelvuldig gebruik van Insights om op een effectieve wijze leiding te geven en medewerkers succesvol te begeleiden.

Wat gaan we doen?

We maken een totaalplaatje van het hele team. De voorkeuren van alle teamleden zetten we in een teamwiel op de grond, waardoor je in een oogopslag ziet wat voor vlees jullie in de kuip hebben. Je ziet de verdeling van de diverse persoonlijkheidsvoorkeuren en het effect op de samenwerking. Je begrijpt ook waarom sommige dingen heel goed gaan en andere zaken maar niet van de grond komen.

Aan de orde komen:

 • Teamanalyse: teamkwaliteiten en team valkuilen
 • Jouw toegevoegde waarde in het team
 • Herkennen van communicatiepatronen in het team
 • Benutten van verschillende kwaliteiten in het team
 • Actieplan maken voor doorontwikkeling van het team

Wanneer is het zinvol?

 • Als je elkaar beter wilt leren kennen
 • Als je elkaar al redelijk kent en op een positieve en laagdrempelige manier wilt beginnen met feedback geven en ontvangen
 • Als je meer gebruik wilt maken van elkaars kwaliteiten
 • Als je de onderlinge communicatie wilt verbeteren
 • Als je wilt de samenstelling van het team eens onder de loep wilt nemen om te kijken of je alle benodigde teamkwaliteiten aan boord hebt
 • Als je concrete team ontwikkeldoelen wilt formuleren
 • Als je op een leuke manier wilt onderzoeken waar de groeipotentie van jullie team.

Het programma

Een Insights traject kan ik voor jou en of voor jullie team op maat maken. Je haalt het maximale eruit als je eerst aandacht besteedt aan ieders eigen profiel. Vandaar uit ontdek je hoe je beter verbinding met anderen kunt maken en tenslotte hoe de teameffectiviteit kan groeien. Dat geef ik meestal vorm in een traject van drie dagdelen:

 • Dagdeel 1: Introductie Insights Discovery: Aan de slag met jouw profiel
 • Dagdeel 2: Verschillen (h)erkennen, feedback geven/ontvangen en verbinding maken met je tegenovergestelde type
 • Dagdeel 3: Teamanalyse, teamkwaliteiten en valkuilen, groeipotentie, kansen teamontwikkeling.

“Het gaat er niet om dat je je meer aanpast, maar dat je meer bewustzijn ontwikkelt om vrij te kiezen.”

Bedrijfsgegevens

 

Spring Training & Coaching

Amsterdamseweg 62
6712 GK Ede
KvK 73053066
BTW NL002123108B34

 

nanette@springcoach.nl

+31 (06) 216 495 68

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang maximaal 4 keer per jaar mijn nieuwsbrief

* verplicht veld

Workshop

Geef je op voor één van TRE workshops: HIER INSCHRIJVEN

Contact met jezelf is het allerblangrijkste. Citaat op foto: Blijf naar je hart luisteren, het zal je de weg fluisteren.