Hoi, welkom! Leuk dat je op mijn site bent. 

Mijn bedrijf Spring Training en Coaching ben ik begin 2019 gestart. Lang heb ik gedacht dat ik me meer moest specialiseren en focussen, maar dat heb ik losgelaten. Ik ben nu eenmaal een enthousiaste generalist die zich continu blijft ontwikkelen en zowel graag aan organisatievraagstukken werkt als aan de leer- en ontwikkelvragen van mensen. Die combinatie past bij me. 

Ik vraag me altijd af: zit er nog meer in? In jezelf als mens of in een organisatie. En hoe krijgen we het eruit? Eén ding weet ik zeker: mensen én organisaties worden gezonder en gelukkiger als je meer uitgaat van talent. Van wat je kunt, wat je makkelijk afgaat en waar je voldoening en energie uithaalt. Zodat werken weer spelen wordt en spelen werken. 

Voor mij is dit de kern. We zijn onszelf en het werk te serieus gaan nemen. We mogen geen fouten maken, de lat ligt hoog. We houden onze adem in (letterlijk) en verwachten steeds meer van onszelf en anderen. Als je jezelf toestaat te experimenteren en te spelen en elkaar aanmoedigt, wat zou er dan kunnen ontstaan? Ik houd enorm van speels werken, plezier maken en lachen om jezelf. Van elkaar aanvullen, aanmoedigen en samen tot grote hoogte stijgen en dat ambitieuze doel samen halen!  

Mijn passie voor mensen en organisaties en daarbij vooral voor groei, ontwikkeling, verbetering en vernieuwing maakt dat ik altijd in beweging blijf. Ik ben communicatiemanager geweest, afdelingshoofd, MT-lid, teamcoach en ben de laatste jaren steeds meer mensen en organisaties gaan begeleiden in hun groeiprocessen. Dat is steeds de rode draad. Daarin blijf ik mezelf continu ontwikkelen. Door te sparren met anderen, door veel te lezen en allerlei opleidingen te volgen. Ik hou van opleidingen, gewoon omdat ik mateloos nieuwsgierig blijf en er zo veel te ontdekken valt! 

Een greep uit de opleidingen die ik heb gedaan: 

    - Effortless Coaching (Gerard Meerstadt
    - Coachopleiding professionele communicatie (Phoenix)  
    - Teamcoaching (Coachboulevard
    -Opleiding Beter Ademen (Marleen van den Hout
    - Mindeyepower (Jacqueline Venbrux
    - Creatiespiraal (Marinus Knoope
    - Meervoudige intelligentie en breinleren 
    - Motivational Interviewing
    - Communicatiemanagement  

De laatste jaren ben ik me steeds meer gaan verdiepen in de nieuwe wetenschappen: quantummechanica en nieuwe biologie. De wetenschap ontdekt steeds meer hoe emoties werken, hoe we toegang krijgen tot het onderbewuste en op die manier oude patronen kunnen loslaten en oude ongezonde overlevingsprogramma’s kunnen ontkoppelen en overschrijven. Een aantal nieuwe coachtechnieken die hierop aansluiten gebruik ik in individuele coaching. De werking ervan fascineert me mateloos.   


Met Spring Training en Coaching sta ik aan een nieuw begin. Ik bruis van de energie om er - het liefst samen met anderen - een fantastisch bedrijf van te maken waarin we mensen en organisaties laten groeien en genieten van alles wat lukt en ontstaat. 

Natuurlijk is er meer dan werk. Absolutely. Je kunt me in de bossen van Ede of Leersum tegenkomen op mijn moutainbike, als ik niet bezig ben in mijn tuin, aan het beeldhouwen of mozaïeken ben of verdiept ben in een inspirerend boek!