Stress, tril de spanning uit je lijf 

Stress is een biologische reactie van je lichaam op een bedreigende situatie. In de natuur duurt een strijd van leven op dood doorgaans niet langer dan 20 minuten. Wij mensen leven vaak veel langer in stress. Geen leeuw die je achtervolgt, maar wel een baas, deadlines, en alle andere dingen die ‘moeten’. En dan is er nog de enorme informatiestroom die je dagelijks over je heen krijgt. Als mens krijgen we vandaag de dag meer prikkels te verwerken dan 150 jaar geleden in een heel leven.

Stress gaat in je lijf zitten

Op zich is stress niet erg. Een beetje spanning is nodig om goed te functioneren. Waar het mis gaat, is dat we te weinig herstellen waardoor je lichaam in de ‘adrenalinestand’ blijft en continu in staat van opperste paraatheid leeft: de vecht- of vluchtstand. Dieren die zich fysiek hebben ingespand, trillen de spanning uit hun lijf. Wij mensen zijn dat verleerd, terwijl we wel constant met stress rondlopen. Je wordt prikkelbaar en snel emotioneel of krijgt misschien hoofdpijn of andere fysieke klachten. De stress gaat letterlijk vastzitten in je lichaam.

Los trillen van stress

Elke keer als we (al dan niet reële) dreiging ervaren, spant de psoas spier zich aan. Het is de instinctieve reactie van ons lichaam op stress en bedreiging. Hierdoor wordt onze “core” beschermd en zorgen we voor zelfbehoud. Deze spier stapelt spanning op, niet alleen door stress en gevaar, maar ook door dagelijks gebruik met zitten, wandelen,fietsen, bij elke activiteit waarbij onze heup flext. Het is dus nodig om de spanning regelmatig te ontladen, zodat het lichaam kan ontspannen. Dit kan met een reeks uitgekiende lichaamsoefeningen, ontdekt en ontwikkeld door de Italiaanse arts David Berceli.

Aanbod 

    • Workshop of webinar van een uur waarin we met een reeks eenvoudige lichaamsoefeningen de vastgekoekte stress uit je lijf  trillen waardoor je lichaam weer in ontspanning komt. Kosten: € 250

    • Workshop van een dag of dagdeel in combinatie met de basisprincipes van Beter Ademen en/of harmoniserende oefeningen balansoefeningen (met de ogen) vanuit Mind Eye Power. Kosten: € 600
    • Een individuele sessie (live of online) is ook mogelijk. Na afloop krijg je de oefeningen mee. Kosten: € 80 voor individuele aanmeldingen, € 95 voor werknemers.
Reserveer nu: Stress uit je lijf

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.