Coaching

Pas als je de moed hebt om je weg te gaan, toont de weg zich aan jou.

- Paulo Cuelho

We groeien als we ons talent gebruiken. Iedereen heeft talent. Als je dat ontdekt en gebruikt, lijkt het alsof alles vanzelf gaat. Je hebt energie voor tien. De tijd vliegt, je laadt je batterij op en je voelt je vrij! Je speelt, experimenteert en fouten maken is niet erg. Je zelfvertrouwen groeit. 

Heuvel op, heuvel af...

Maar soms zit je in een fase, dan lijkt dit allemaal ver weg. Je bent snel moe, ervaart een hoge werkdruk, bent snel geprikkeld? Of misschien gaat werk wel op de automatische piloot maar vraag je jezelf af: vind ik dit nog leuk de komende 10 of 20 jaar?

Hoe zit dat bij jou? Kun jij de balans bewaren en je stress goed managen? Ben je veerkrachtig en gelukkig? Sta je in je kracht? Gebruik je je volle potentieel? Heb je een droom en ben je die aan het verwezenlijken?

Herken je jezelf in een of meer van onderstaande uitspraken?: 

-Ik ben de laatste tijd snel vermoeid, mijn batterijen raken leeg 
- Ik lach minder vaak dan vroeger
- Ik heb behoorlijk last van werkdruk 
- Ik voel me niet echt gezien of gewaardeerd
- Ik haal weinig voldoening uit mijn werk
- Ik ben sneller boos of geïrriteerd dat ik zou willen
- Ik heb regelmatig deprimerende gedachten 
- Ik twijfel aan mijn competenties en vaardigheden
- Als het weekend bijna voorbij is, zie ik op tegen de nieuwe werkweek
- Ik ben altijd bezig, maar het is nooit genoeg of klaar
- Ik zou wel iets anders willen, maar ik weet niet wat
- Ik zou wel voor mezelf willen beginnen, maar ik twijfel of ik het wel moet doen

Herkenbaar? Je bent niet de enige! Massaal hebben we last van stress en overprikkeling. Niet zo vreemd met zo’n grote hoeveelheid impulsen en indrukken die op ons afkomen. We verwerken nu in één week meer impulsen dan iemand 150 jaar geleden in zijn hele leven. En we raken eraan gewend. Denken we. Maar ons biologische systeem draait overuren. Het verkeert bijna permanent in een staat van verdediging, wat leidt tot fysieke en emotionele spanning en onvermogen om een vervullend leven te leiden. Er lijkt nooit rust te zijn, nooit tijd om te doen wat je eigenlijk had gewild in je leven. 

We raken steeds voller met onderbewust emotionele blokkades, onverwerkte emoties en beperkende overtuigingen die ons beheersen. Het gevolg: continue stress, minder eigenwaarde en we voelen ons steeds minder vrij en blij. Al onze prestaties op elk terrein van ons leven worden hierdoor terug gehouden. Er ligt een enorm potentieel van voldoening, gezondheid en geluk in het kunnen omkeren van die situatie. We merken dat we er maar niet in slagen om dat blijvend voor elkaar te krijgen.  


Als je het gevoel hebt dat je meer uit jezelf en het leven wilt halen, maar het lukt steeds maar niet, vraag je dan af: 


- Wil je echt een stap maken om hier uit te komen? 

- Hoe belangrijk vind je het om dat nu te doen

- Ben je bereid om hulp te vragen? 


Als je bovenstaande vragen met ja beantwoordt:
Als je het gevoel hebt dat je meer uit jezelf en het leven wilt halen, maar het lukt steeds maar niet, vraag je dan af: 


- Wil je echt een stap maken om hier uit te komen? 

- Hoe belangrijk vind je het om dat nu te doen

- Ben je bereid om hulp te vragen? 


Als je bovenstaande vragen met ja beantwoordt:Ik help jou graag om weer in contact te komen met je eigen vitaliteit, talent en levensplezier, vrij van frustraties en blokkades. Zodat je weer moeiteloos meegaat met de stroom van het leven en 

angsten achter je laat en minder zorgen maakt 
energiek bent met minder stress en meer balans 
meer zelfvertrouwen en plezier ervaart 
ontdekt wat je talenten zijn en gaat doen waar je hart ligt  

Bel of mail me nu voor een gratis ontdekkingssessie! 
 
 

Werkpassie traject

Doe jij op je werk de dingen waar je goed in bent, krijg je energie van wat je doet en wordt je gezien en gewaardeerd? Grote kans dat je dan je talent gebruikt en de veerkracht hebt om de dagelijkse stress te managen en in balans te blijven. Anders is het als je werk doet wat je niet meer ligt. Doordat je zelf bent gegroeid en het werk niet, of doordat je omgeving andere dingen van je vraagt dan waar je goed in bent. Je vraagt je of het tijd is voor wat anders. Maar wat?

In een werk-passie traject gaan we in 8 logische stappen samen kijken wat nu echt bij jou past. Wat je belangrijk vindt, waar je goed in bent (en waar niet in), wat je talent of natuurlijke bedrevenheid is. We kijken waar je voldoening uit haalt en welk type activiteiten je passen. Als we onderweg barrières, belemmeringen of angsten tegenkomen, bouwen we een sessie in om daar een stap in te zetten. Bijzonder aan deze aanpak is dat je niet alleen kijkt naar wat je nu wilt, maar naar wat je uiteindelijk wilt neerzetten. Wat wil je achterlaten als je straks stopt met werken, wat wil je bereikt hebben, waar heb je vervulling uitgehaald, waar ben je trots op? Zorgvuldig voorbereid springen we in gedachten naar jouw laatste werkdag en kijken hoe die eruit ziet. Jouw toekomstdroom maken we zo concreet en tastbaar mogelijk. Daarna gaan we stappen terugzetten en maken een actieplan waar je direct mee aan de slag kunt. 

Fitttere Adem

Weet je dat je met ademhaling je gezondheid enorm kunt verbeteren? Veel mensen ademen te snel en te hoog (vaak als gevolg van stress) en ervaren daardoor allerlei gezondheidsklachten.

De Beter Ademmethode (BAM) is een eenvoudige techniek die je helpt om je gezondheid, energie en uithoudingsvermogen te verhogen en daarbovenop jezelf op een diep niveau terug te vinden. Je kunt hiermee je levenskwaliteit op fysiek, emotioneel, fysiek en spiritueel niveau (verder) optimaliseren.

De Beter Ademmethode:

- biedt een stevige basis waarbij denken, voelen en handelen in balans zijn.
- maakt je in elke situatie kalm en krachtig
- geeft toegang tot je eigen intuïtie.

Ik kan je leren hoe jij dit ook voor jezelf kunt bereiken met de Beter Ademmethode. Veel mensen voelen zich direct na de oefeningen al beter: rustiger, helderder, energieker of milder.

Effecten zijn o.a. meer energie, beter immuunsysteem, betere spijsvertering, sterkere core-kracht, betere nachtrust, betere concentratie, minder gedachten, meer zelfvertrouwen, minder stress, meer emotionele balans, beter uithoudingsvermogen. Ook kan de methode helpen bij aandoeningen zoals (chronische) hyperventilatie en astma.

De methode is gebaseerd op een wetenschappelijk onderbouwde visie op de bestaande ademtechnieken en is ontwikkeld door Marleen van den Hout.

Wil jij de positieve effecten van een natuurlijke ademhaling ervaren of heb je een specifieke klacht of veel stress? Wil je ontdekken wat een natuurlijke ademhaling een eenvoudige methode leren die je ademhaling weer terugbrengt naar een natuurlijk patroon?

Neem contact met me op als je wilt weten of dit voor jou wat is of maak direct een afspraak: nanette@springcoach.nl of bel: 06 216 495 68 

Loslaten

Als je wilt veranderen stuit je vaak op weerstand bij jezelf. Angsten, onverwerkte emoties of overtuigingen zitten je in de weg. Je weet het, maar je komt er niet los van. Dat komt omdat ze niet met logica of bewust denken zijn op te lossen. Ze zitten dieper in je systeem, in je emotionele brein. Via oogbewegingen en geestkracht kun je die ongezonde overlevingsprogramma’s ontkoppelen en overschrijven. Deze methode heet Mindeyepower en is ontwikkeld door Jacqueline Venbrux.

De ogen zijn het toetsenbord van de hersenen en met bepaalde oogbewegingen krijg je grip op de bedrading van het brein. Je kunt de lading letterlijk en figuurlijk ontzenuwen. Zo is het mogelijk om oude pijn, angsten en ingesleten gedrag moeiteloos achter je te laten. Dit geeft ruimte aan ongekend potentieel. Het mooie is dat je niet alleen een probleem oplost, maar dat je een nieuwe, ondersteunende en gezondere levenshouding ontwikkelt. Er vindt een verschuiving plaats:

- van stress naar evenwicht
- van probleem naar levensles
- van actueel trauma naar herinnering
- van angst naar vertrouwen
- van een staat van verdediging naar een staat van groei.

Mindeyepower kan ik toepassen als je last hebt van stress, onverwerkte emoties, hardnekkige overtuigingen of ingesleten gedragspatronen. Als je op dit vlak met iets zit waar je last van heb en er nu echt vanaf wilt, maak dan een afspraak voor een sessie Mindeyepower.

Neem nu contact op: nanette@springcoach.nl of bel: 06 216 495 68