Chi Neng Qigong: Energie laten stromen

Chi Neng Qigong maakt je gezonder, fitter, energieker en bewuster. Het is een Chinese bewegingsleer waarbij je door focus en langzame bewegingen fysiek sterker en soepel wordt, emotioneel stabieler en mentaal helder. Je wordt steeds gezonder en klachten verdwijnen. Het is een laagdrempelige manier om je zelfgenezend vermogen in te zetten.

Wekelijkse lessen in Ede

Woensdagmiddag 13.00-14.30 uur

Locatie: Detmarlaan 22, Ede
Strippenkaart 10 lessen: € 110, losse les: € 12,50

Zomerperiode: zondagochtend 09.00 -10.30 uur

Locatie: Park Kernhem, Ede

Data: 16 juni, 23 juni; 7 juli, 21 juli, 28 juli, 4 aug,  11 aug, 25 aug, 1 sept, 15 sept, 22 sept, 29 sept.

Strippenkaart 10 lessen: € 90, losse les: € 10

Meedoen? Stuur een mailtje:  nanette@springcoach.nl

Chi (zhi) betekent wijsheid om met de wereld om te gaan en Neng potentieel, het geheel van je vermogens. Qi kun je omschrijven als de energie die alles in het universum in beweging zet, levensenergie of levenskracht. Gong staat voor beoefening, oftewel de tijd en energie die je ergens aan besteedt.

Chi Neng Qigong is een Chinese bewegingsleer met als doel om jouw potentieel te benutten. Uit eeuwenoude Chinese qigong vormen werden in de jaren 70 van de vorige eeuw de meest werkbare elementen geselecteerd waardoor een eenvoudige maar zeer effectieve qigong vorm ontstond. Inmiddels wordt Chi Neng Qigong wereldwijd door miljoenen mensen beoefend.

Effecten Chi Neng Qigong

Door de combinatie van geconcentreerde aandacht en rustige bewegingen leer je de stroom van levensenergie (qi) te herstellen, te laten toenemen en te beheersen. Blokkades worden opgeheven en de qi gaat weer vrij  stromen, waardoor het lichaam in balans komt. De energiereserves worden aangevuld, de organen gaan optimaal functioneren en je gaat je geestelijk en lichamelijk vitaal voelen.

Bij Chi Neng Qigong ligt de nadruk op oefeningen waarbij bewegingen worden gecombineerd met geconcentreerde aandacht. In tegenstelling tot sommige andere methoden is Chi Neng Qigong niet specifiek gericht op het leegmaken van de geest of het sturen van energie.

Rustig hoofd

Bij de meeste mensen blijft het lichaam stil en is het hoofd druk. Bij qigong gebeurt het tegenovergestelde: het heel lichaam beweegt en het hoofd is rustig, stil. Hoe meer qi van de natuur je aantrekt, hoe schoner je wordt. Stel je een emmer voor met modderig water, als je er maar lang genoeg vers water aan toevoegt, wordt het water steeds schoner.

Doe je mee? 

Heb je zin om het zelf te ervaren? Geef je dan op voor een (gratis) introductieles in Ede op woensdag 22 mei, 19 juni, 11 september, 9 oktober, 6 november en 4 december van 15.30 tot 17.00 uur. Wil je meedoen, stuur me een berichtje:  nanette@springcoach.nl.

 

 

 Uit je hoofd, in je lijf

 Introductie Chi Neng Qigong, Zenmeditatie en TRE Data: 2 juni, 21 juni, 20 september
Tijd: 10.00-17.00 uur

Kosten: €144 (incl. BTW)

Wil je diepe ontspanning, rust, helderheid en meer energie ervaren? Benieuwd hoe je jouw druk denkende brein kalmeert, het zelfherstellend vermogen van je lichaam aanzet en stress loslaat? Kom dan naar deze bijzondere introductiedag waar je een reis naar binnen maakt met Chi Neng Qigong, Zenmeditatie en TRE.

Tijdens deze dag maak je kennis met nieuwe en eeuwenoude methoden afkomstig uit de westerse en oosterse wereld, die ieder op hun eigen manier zorgen voor:
– meer rust en ontspanning in je lijf
– minder piekeren, meer focus en helderheid in je hoofd
– vermindering van spanning en stress
– emotionele stabiliteit
meer levenslust en zelfvertrouwen
– beter slapen en meer energie

Meer informatie en opgeven

Gezondheid, geluk en prestaties zijn afhankelijk van hoe we met onze energie omgaan en niet van hoe we onze tijd indelen.

Bedrijfsgegevens

 

Spring Training & Coaching

Amsterdamseweg 62
6712 GK Ede
KvK 73053066
BTW NL002123108B34

 

nanette@springcoach.nl

+31 (06) 216 495 68

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang maximaal 4 keer per jaar mijn nieuwsbrief

* verplicht veld

Workshop

Geef je op voor één van TRE workshops: HIER INSCHRIJVEN

Contact met jezelf is het allerblangrijkste. Citaat op foto: Blijf naar je hart luisteren, het zal je de weg fluisteren.